در حال بارگذاری ...
امیرحسین انصافی مطرح کرد

حضور متفاوت عمو نوروز با استفاده از هوش مصنوعی در تئاتر

امیرحسین انصافی نویسنده و کارگردان نمایش «هر روز نوروزه» می‌گوید پدر (جواد انصافی) به‌عنوان شخصیت عمو نوروز در نمایش بسیار تاثیرگذار است. نوع تیپی که او در این اجرا دارد با همه اجراهایی که تاکنون داشته‌ است، متفاوت است و به صورت فیزیکی در این نمایش حضور ندارد بلکه با کمک هوش مصنوعی صدا و تصویرش در صحنه وجود دارد.

به گزارش ایران تئاتر، امیرحسین انصافی نویسنده و کارگردان نمایش «هر روز نوروزه» است که از 13 تا 29 اسفند 1402 در سالن گلستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه بود. این اثر نمایشی که برای کودکان و نوجوانان تولید شده است برای دور دوم اجرا از پنجم فروردین 1403 پیش‌روی مخاطبان قرار می‌گیرد.

امیرحسین ‌انصافی، پیمان کلانتری و جواد ‌انصافی بازیگران این نمایش هستند و سارا روستاپور (خاله سارا) نیز به‌عنوان صداپیشه در این نمایش انصافی را همراهی می‌کند.

امیرحسین انصافی کارگردان این اثر نمایشی گفت: «اجرای «هر روز نوروزه» یک کار پژوهشی، نوروزی و آیینی سنتی است که برای اینکه بتوانیم داستان عمو نوروز را به کودکان و نوجوانان نشان دهیم، آماده شده است.»

او ادامه داد: «در این نمایش پدرم استاد جواد انصافی نقش عمو نوروز را بازی می‌کند. عمو نوروز قصد دارد نماینده جدید خودش را به زمین بفرستد و او کسی نیست جز پیروز ۱۴۰۳. او تحت تعلیم معلم خود حاجی فیروز تصمیم می‌گیرد کاری را بکند تا هیچ حاجی فیروزی تا به حال انجام نداده برای همین پیش از اینکه سال جدید برسد او روی زمین می‌رود و با آیین‌های ایرانی اقوام مواجه می‌شود.»

امیرحسین انصافی توضیح داد: «اجرا در نوروز واقعا تازگی دارد و حال و هوایی بهاری همراه با مخاطبان وارد سالن می‌شود و این اجراها مانند بقیه ایام سال نیست. چون ما از آیین‌های نوروزی استفاده کردیم و به صورت پرده خوانی و نقالی به فلسفه و چیستی نوروز اشاره می‌کنیم و مباحث مختلف پیرامون نوروز از زبان انواع نوروزی‌خوانان اقوام و حاجی فیروز و عمو نوروز مطرح می‌شود.»

این هنرمند درباره بازخوردهایی که از این نمایش نوروزی داشته است گفت: «این نمایش نه تنها به بچه ها خیلی موارد زیادی را می‌آموزد بلکه به بزرگترها هم آیین‌های فراموش شده ایران را نشان می‌دهد و ما همیشه اشاره می‌کنیم که ویژگی نمایش‌های آیینی و سنتی ایرانی این است که مخاطبش به سن محدود نمی‌شود و می‌توانیم بگوییم از پنج تا صد و پنجاه سال مخاطب نمایش ایرانی هستند.»

انصافی از حضور پدر هنرمند خود در این اثر نمایشی نیز گفت: «حضور پدر به عنوان شخصیت عمو نوروز در نمایش بسیار تاثیرگذار است. نوع تیپی که او در این اجرا دارد با همه اجراهایی که تاکنون داشته‌ است متفاوت است. او پدربزرگ خانواده حاجی فیروزهاست که یک حالت تقدسی دارد و به عنوان بزرگ خاندان فیروز را برمی‌گزیند تا به زمین برود. نکته جالبی که در این نمایش وجود دارد این است که پدر به صورت فیزیکی در این نمایش حضور ندارد و با کمک هوش مصنوعی صدا و تصویرش در صحنه وجود دارد.»

این هنرمند نمایش‌های آیینی و سنتی که در جشنواره‌های تئاتری بسیاری حضور داشته است، در پایان صحبت‌های خود گفت: «خانواده‌ها باید از تئاتر حمایت کنند. نه به‌خاطر گرداندن چرخه‌ اقتصادی بلکه به‌دلیل تأثیری که تئاتر روی کودکان و نوجوانان می‌گذارد و تفکر، ادبیات، رفتار و کردار انسان را در طولانی مدت تغییر مثبت می‌دهد. ما برای دل مان و حال خوب مان تئاتر کار می‌کنیم.»

گفت‌وگو: علی کیهانی




مطالب مرتبط

«هزارویک‌شب شهرزاد» میزبان دانشجویان و هنرجویان خواهد شد

«هزارویک‌شب شهرزاد» میزبان دانشجویان و هنرجویان خواهد شد

رویداد «هزارویک‌شب شهرزاد» اعلام آمادگی کرد تا با ایجاد فضایی مناسب جهت شناسایی استعدادهای ویژه هنری، از اوایل خرداد 1403، میزبان دانشجویان و هنرجویان کلیه رشته‌های هنری و گروه‌های تئاتری باشد. 

|

محمدرضا عطایی‌فر، کارگردان نمایش «توقف اتانازی» خبر داد

انصراف از مرگ و خودکشى با دیدن یک نمایش!
محمدرضا عطایی‌فر، کارگردان نمایش «توقف اتانازی» خبر داد

انصراف از مرگ و خودکشى با دیدن یک نمایش!

محمدرضا عطایی‌فر، نویسنده و کارگردان نمایش کمدی-درام «توقف اتانازی» می‌گوید در طول اجرا با کسانى آشنا شدیم که متأسفانه به مرگ و خودکشى فکر کرده بودند و نکته جالب این بود که با دیدن این نمایش از انجام این کار منصرف شدند. احساس می‌کنیم تا حدی وظیفه خودمان را انجام داده‌ایم.

|

نظرات کاربران